Press Clipping for the e-Democracy Conference 2011


European Commision

26.09.2011 - Радио Слободна Европа

Во Охрид, конференција е-Демократија

Македонија лидер во регионот во воведувањето на електронски, комуникациски и информатички технологии. По е-влада, воведен и е-парламент - дел од заклучоците на конференцијата во Охрид.

...read more.


European Commision

26.09.2011 - Press 24

Конференција за е-Демократија 2011 во Охрид

„Информатичка и комуникациска технологија (ИКТ), двигател на демократијата и транспарентноста“ е темата на дводневната конференција за е-Демократија 2011, која утре почнува во Охрид.

...read more.


European Commision

26.09.2011 - Нетпрес

Ивановски: Напредуваме во однос на ИКТ како двигател на демократските процеси

Македонија бележи голем напредок во однос на ИКТ како двигател на демократските процеси, сублимирајќи ги последните технолошки достигнувања, е заклучокот на министерот за информатичко општество и администрација...

...read more.


European Commision

26.09.2011 - Министерство за информатичко општество и администрација

Ивановски: Македонија напредува во однос на ИКТ како двигател на демократијата

Република Македонија одлично напредува во однос на воведувањето на информатичките и комуникациските технологии како двигател на демократијата во државата...

...read more.


European Commision

26.09.2011 - Курир

Започна дводневната Конференција за е-Демократија 2011

На дводневната конференција за е-Демократија 2011, која денеска почнува во Охрид, темата е „Информатичка и комуникациска технологија (ИКТ), двигател на демократијата и транспарентноста“.

...read more.


European Commision

26.09.2011 - Курир

Развиеното информатичко општество помага во развој на е-демократијата

Република Македонија одлично напредува во однос на воведувањето на информатичките и комуникациските технологии како двигател на демократијата во државата и покрај тоа што изминатите две до три години...

...read more.


European Commision

26.09.2011 - Кирилица

Во Охрид се одржува е-Демократија 2011

„Информатичка и комуникациска технологија (ИКТ), двигател на демократијата и транспарентноста“ е темата на дводневната конференција за е-Демократија 2011, која денеска почнува во Охрид.

...read more.

European Commision

26.09.2011 - Tocka.com.mk

Во Охрид Конференција за е-Демократија 2011

“Информатичка и комуникациска технологија (ИКТ), двигател на демократијата и транспарентноста“ е темата на дводневната конференција за е-Демократија 2011, која денеска почнува во Охрид.

...read more.

European Commision

26.09.2011 - Tocka.com.mk

Ивановски: Напредуваме во однос на ИКТ како двигател на демократските процеси

Македонија бележи голем напредок во однос на ИКТ како двигател на демократските процеси, сублимирајќи ги последните технолошки достигнувања, е заклучокот на Mинистерот за информатичко општество и администрација...

...read more.

European Commision

26.09.2011 - Сител

Македонија напредува во однос на ИКТ како двигател на демократијата

Македонија одлично напредува во однос на воведувањето на информатичките и комуникациските технологии како двигател на демократијата и транспарентноста на јавните институции и покрај економската криза изминативе две...

...read more.


European Commision

26.09.2011 - Сител

Во Охрид Конференција за е-Демократија 2011

„Информатичка и комуникациска технологија (ИКТ), двигател на демократијата и транспарентноста“ е темата на дводневната конференција за е-Демократија 2011, која денеска почнува во Охрид.

...read more.


European Commision

26.09.2011 - In Press

Конференција за е-Демократија 2011 во Охрид

Охрид е домаќин на Конференцијата за е-Демократија 2011 на која ќе стане збор за улогата на информатичката технологија во јакнењето на демократијата и транспарентноста на јавните институции.

...read more.

European Commision

26.09.2011 - МРТ

Во Охрид Конференција за е-Демократија 2011

„Информатичка и комуникациска технологија (ИКТ), двигател на демократијата и транспарентноста“ е темата на дводневната конференција за е-Демократија 2011, која денеска почнува во Охрид.

...read more.


European Commision

26.09.2011 - Fakulteti.mk

Започна дводневната конференција за е-Демократија 2011

На дводневната конференција за е-Демократија 2011, која денеска почнува во Охрид, темата е „Информатичка и комуникациска технологија (ИКТ), двигател на демократијата и транспарентноста“.

...read more.

27.09.2011 - Kapital

Македонија лидер во ИКТ-решенија во регионот

Македонија одлично напредува во технолошките достигнувања во однос на информатичките и комуникациските технологии (ИКТ), како двигател на демократските процеси, и покрај тоа што изминатите три години регионот го зафати ...

...read more.26.09.2011 - МИА

Конференција за е-Демократија: Поголема примена на ИТ за да се постигнат основните определби на демократијата

Охрид, 27 септември 2011 (МИА) - Примената на информатичката технологија треба да биде се поголема за да се постигнат основните определби на демократските...

...read more.26.09.2011 - Глас на Америка

Е-демократија

На конференцијата во Охрид претставници на 17 земји дебатираат за врската меѓу информатиката и владеењето на народот.

...read more.

27.09.2011 - Net Press

Кроневски: Поголема употреба на информатички технологии за остварување на демократските процеси

Поголема употреба на информатичките технологии ќе придонесе да се постигнат основните определби на демократските процеси е заклучокот на извршниот директор на “Некстсенс“, Васко Кроневски.

...read more.

27.09.2011 - Сител

Продолжи конференцијата за е-Демократија

Примената на информатичката технологија треба да биде се поголема за да се постигнат основните определби на демократските процеси, оценија учесниците на конференцијата за е-Демократија 2011 на тема ...

...read more.27.09.2011 - Нова Македонија

И администрацијата ќе ја оценуваме преку Интернет

Со е-демократијата учесниците на конференцијата целат кон поголемо и поактивно учество на граѓаните преку Интернет и другите технологии во донесување на владините одлуки

...read more.27.09.2011 - Tocka.com.mk

Кроневски: Поголема употреба на информатички технологии за остварување на демократските процеси

Поголема употреба на информатичките технологии ќе придонесе да се постигнат основните определби на демократските процеси е заклучокот на извршниот директор на “Некстсенс“, Васко Кроневски.

...read more.27.09.2011 - Курир

Конференција за е-Демократија во Охрид

Примената на информатичката технологија треба да биде се поголема за да се постигнат основните определби на демократските процеси, оценија учесниците на конференцијата за е-Демократија 2011 на тема...

...read more.26.09.2011 - Вечер

Македонија не е добра само во кошарка, туку и во е-Демократија

Директорот на Центарот за развој на е-влада за ЈИЕ, Блаж Голоб, на ИКТ конференцијата во Охрид истакна дека Македонија не е добра само во кошарка, туку и во решенијата за развој на е-демократија.

...read more.26.09.2011 - МРТ

Поголема примена на ИТ за да се постигнат основните определби на демократијата

Примената на информатичката технологија треба да биде се поголема за да се постигнат основните определби на демократските процеси, оценија учесниците на...

...read more.