press-cliping-2011.pngPress Clipping for the e-Democracy Conference 2011

27.09.2011 - Kapital

Македонија лидер во ИКТ-решенија во регионот

Македонија одлично напредува во технолошките достигнувања во однос на информатичките и комуникациските технологии (ИКТ), како двигател на демократските процеси, и покрај тоа што изминатите три години регионот го зафати ...

...read more.26.09.2011 - МИА

Конференција за е-Демократија: Поголема примена на ИТ за да се постигнат основните определби на демократијата

Охрид, 27 септември 2011 (МИА) - Примената на информатичката технологија треба да биде се поголема за да се постигнат основните определби на демократските...

...read more.26.09.2011 - Глас на Америка

Е-демократија

На конференцијата во Охрид претставници на 17 земји дебатираат за врската меѓу информатиката и владеењето на народот.

...read more.

27.09.2011 - Net Press

Кроневски: Поголема употреба на информатички технологии за остварување на демократските процеси

Поголема употреба на информатичките технологии ќе придонесе да се постигнат основните определби на демократските процеси е заклучокот на извршниот директор на “Некстсенс“, Васко Кроневски.

...read more.

27.09.2011 - Сител

Продолжи конференцијата за е-Демократија

Примената на информатичката технологија треба да биде се поголема за да се постигнат основните определби на демократските процеси, оценија учесниците на конференцијата за е-Демократија 2011 на тема ...

...read more.27.09.2011 - Нова Македонија

И администрацијата ќе ја оценуваме преку Интернет

Со е-демократијата учесниците на конференцијата целат кон поголемо и поактивно учество на граѓаните преку Интернет и другите технологии во донесување на владините одлуки

...read more.27.09.2011 - Tocka.com.mk

Кроневски: Поголема употреба на информатички технологии за остварување на демократските процеси

Поголема употреба на информатичките технологии ќе придонесе да се постигнат основните определби на демократските процеси е заклучокот на извршниот директор на “Некстсенс“, Васко Кроневски.

...read more.27.09.2011 - Курир

Конференција за е-Демократија во Охрид

Примената на информатичката технологија треба да биде се поголема за да се постигнат основните определби на демократските процеси, оценија учесниците на конференцијата за е-Демократија 2011 на тема...

...read more.26.09.2011 - Вечер

Македонија не е добра само во кошарка, туку и во е-Демократија

Директорот на Центарот за развој на е-влада за ЈИЕ, Блаж Голоб, на ИКТ конференцијата во Охрид истакна дека Македонија не е добра само во кошарка, туку и во решенијата за развој на е-демократија.

...read more.26.09.2011 - МРТ

Поголема примена на ИТ за да се постигнат основните определби на демократијата

Примената на информатичката технологија треба да биде се поголема за да се постигнат основните определби на демократските процеси, оценија учесниците на...

...read more.